Pyszna, zdrowa surówka do obiadu. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs.
Składniki (ok 4 porcje):
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, lekko wygniatamy rękami i odstawiamy na 15 min. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Cukinię kroimy w cienkie paski. Warzywa i owoce dodajemy do kapusty. Miód, oliwę, ocet i sok z cytryny mieszamy razem i dressingiem polewamy surówkę. Doprawiamy ją do smaku i dokładnie mieszamy.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…