Prosty i szybki (nie licząc czasu, który musi odstać w lodówce) deser. Użyłam galaretki fioletowej, zielonej i żółtej. Niestety kolory dwóch ostatnich się zlały, mogłam wybrać jeszcze jeden bardziej intensywny kolor. Mimo wszystko deser i tak wygląda bardzo ładnie 😉 Ponadto, jeśli ciasto podzielimy na 9 części, to jedna będzie miała tylko ok 188 kcal (jeśli zrezygnujemy z białej czekolady to jeszcze mniej).
Składniki:
Przygotowanie
Galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzone mleko ubijamy mikserem na pianę. Pianę dzielimy na trzy części, do każdej dodajemy schłodzoną, ale jeszcze płynną galaretkę i miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Na jej środek wykładamy 3 łyżki jednego koloru, na niego 3 łyżki drugiego, następnie 3 łyżki ostatniego. Czynność powtarzamy do wykończenia masy. Wierzch wygładzamy i piankę odstawiamy do lodówki do stężenia. Na koniec posypujemy ją startą białą czekoladą.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Pycha! Bardzo ładnie się prezentuje :)
Urocza! Taka kolorowa i smakowita :)