Przepis na pyszny, bezmięsny obiad. O ile ktoś lubi kaszę gryczaną, która ma jednak bardzo charakterystyczny smak, który nie wszystkim smakuje. Ja się powoli przekonuję do tej kaszy, choć długo mi to zajmuje 😉
Składniki:
Przygotowanie
Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Gdy kasza trochę ostygnie, mieszamy ją z cebulą, białym serem i przyprawiamy. Z papryk obcinamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone papryki nadziewamy farszem i przykrywamy odciętymi wcześniej częściami.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, na dno wylewamy szklankę bulionu. Pieczemy ok. 1 godz w temperaturze 200 C.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…