Przepis na nietypowo zdobione tosty, do których zrobienia potrzebujemy formy do muffinek. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę.
Składniki:
12 kromek chleba tostowego
150 g dobrej wędliny, szynki czy kiełbasy
4-5 pieczarek
mała cebulka
150 g sera żółtego
garść oliwek
sól, pieprz, papryka czerwona w proszku
Przygotowanie
Wędlinę, pieczarki cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie składniki na farsz (prócz sera żółtego) mieszamy ze sobą i przyprawiamy solą i pieprzem.
Skórkę z chleba tostowego odcinamy. Wszystkie tosty rozwałkowujemy. Formę do muffinów lekko natłuszczamy i delikatnie wykładamy do nich kromki chleba. Do każdego koszyczka nakładamy farsz. Posypujemy serem żółtym i papryką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut w temp 200 C.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Ja lubię takie koszyczki w wersji wegetariańskiej, z samym serem i pieczerkami. Jeśli już z szynką, to minimalną ilość poproszę.