Pyszna zapiekanka, czy frittata to dobry pomysł nie tylko na śniadanie 😉 Jest sycąca, dlatego z powodzeniem nadaje się na szybki obiad.
Składniki:
Przygotowanie
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę (gniazdka nasienne usuwamy). Szynkę również kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy, ser ścieramy na tarce. Jajka rozmącamy ze śmietaną. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Zapiekankę wylewamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem ok 25 min w temp 180 C.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…