Pyszne danie jednogarnkowe z młodymi ziemniakami i kapustą. Danie, choć sycące to jednak nie ma wielu kalorii. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to każda będzie miała tylko 274 kcal.
Składniki:
- pół główki młodej kapusty
- 0,5 kg dobrej kiełbasy
- 6 sporych pieczarek
- 2 cebule
- 6-7 młodych ziemniaków
- papryka czerwona
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- lubczyk, czosnek niedźwiedzi, tymianek
- papryka ostra
- pęczek koperku
- olej
Przygotowanie
W sporym garnku podsmażamy na niewielkiej ilości oleju posiatkowaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w spore kawałki, posiatkowaną kapustę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę pokrojoną w paski i pieczarki. Podlewamy pół szklanki wody. Garnek zakrywamy i całość dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat, posiekany koperek i przyprawy. Dusimy jeszcze wszystko parę minut, aby smaki się połączyły.
Zostaw odpowiedź