Sezon na grilla w pełni, choć pogoda nie zawsze dopisuje. Jeśli za oknem pada, kiełbasę równie dobrze można upiec w domu na grillu elektrycznym czy patelni grillowej 😉
Składniki:
- ulubiona kiełbasa na grilla (najlepiej jak jest taka średnio tłusta, z widocznymi kawałkami mięsa w środku)
- łyżka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki oliwy
- papryka ostra, pieprz ziołowy
Przygotowanie
Kiełbasę nacinamy nożem w kratkę. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Marynatą smarujemy kiełbasę i odstawiamy ją do lodówki na co najmniej godzinę. Kiełbasę smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron.
Marynata naprawdę aromatyczna i smaczna. Za każdym razem robiąc grila z daleka czuć ten aromat. Na każdym przyjęciu kiełbaski z marynaty smakują najlepiej.