Ciasta bez pieczenia
Lekki deser z galaretek i jogurtu. Nie wymaga dużo pracy, jedynie trochę czasu, aby galaretki stężały. Jeśli galaretkowiec podzielimy na 12 porcji, to jedna będzie miała 146 kcal.
Składniki:
Przygotowanie
Z każdej galaretki odsypujemy 1,5 łyżki, resztę zalewamy szklanką wrzącej wody (każdą galaretkę osobno) i odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki stężeją, żelatynę rozpuszczamy w ¾ szklanki wrzątku i trochę przestudzamy. Jogurt mieszamy z cukrami, galaretkami pokrojonymi w kostkę, na końcu wlewamy żelatynę. Mieszamy i wylewamy na blaszkę (24x24cm). Deser wstawiamy do lodówki. Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia, a kiedy zacznie tężeć, wylewamy na galaretkowiec i znowu wstawiamy do lodówki na jakieś 2 godziny.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Dzisiaj sprawdzę ten przepis
Robiłam juz kiedys takie ciacho jest szybkie i pyszne