Przepis na pyszną i szybką sałatkę z młodej kapusty, pomidorków cherry, ziaren słonecznika i chipsów z boczku. Nie jest niestety tak lekka jakbym chciała, ale zawsze miałam słabość do boczku 😉
Składniki:
Przygotowanie
Boczek kroimy na cienkie plastry, rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy na chrupko w piekarniku. Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki przekładamy do miski, polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…