Uwielbiam tego typu sałatki o wiele bardziej niż wszystkie majonezowe. Sałatka wymaga niewielu składników, ale ich zestawienie wychodzi bardzo smaczne.
Składniki:
Przygotowanie
Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, skórką do góry. Zapiekamy ok pół godziny w temp 180 C, aż skórka się lekko przypali. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę i paprykę kroimy w kawałki. Rukolę myjemy i osuszamy, ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy w misce.
Oliwę i ocet łączymy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę polewamy dressingiem tuż przed podaniem.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…