Pyszny i bardzo prosty sposób na pieczoną karkówkę, choć w tym przypadku kalorii lepiej nie liczyć 😉
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę myjemy, osuszamy i obficie posypujemy przyprawami. Mięso najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie smarujemy każdy plaster majonezem i układamy w worku do pieczenia. Do worka wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę, zawiązujemy i pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni. Ja 20 minut przed końcem pieczenia, przecinam worek i piekę karkówkę bez przykrycia, aby się ładnie zarumieniła.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Jak optymalnie zwiększyć czas pieczenia dla większej ilości plastrów np. 10-12