Pyszne zawijaski z ciasta kruchego z twarogiem, z truskawkowym nadzieniem. Idealne na deser jak również śniadanie.
Składniki:
Ponadto:
Przygotowanie
Twaróg miksujemy z cukrem, margaryną i jajkami. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Na mąkę wykładamy masę twarogową i zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem waniliowym. Następnie ciasto wkładamy pomiędzy dwie folie i rozwałkowujemy na prostokąt gr ok 2 cm. Oprószamy bułką tartą i rozkładamy na nim równomiernie na całej powierzchni truskawki. Całość zwijamy w rulon pomagając sobie folią. Roladę kroimy na plastry gr 5-6 cm. Plastry układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy ok. 30 min.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Pani przepisy są rewelacyjne najważniejsze że nie ma wymyślonych produktów do zrobienia danego przepisu uwielbiam pani przepisy i nie raz korzystałam zawsze się uda pozdrawiam serdecznie