Przepis na pyszne ciasto murzynek z warstwą z jogurtów greckich w środku.
Składniki:
Warstwa brązowa
Warstwa biała
Przygotowanie
Wodę mieszamy z kakao, masłem i cukrem, gotujemy, aż masło się roztopi i odstawiamy do wystudzenia. Następnie masę przekładamy do miski, dodajemy żółtka i miksujemy. Cały czas miksując dodajemy powoli mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite wcześniej na sztywną pianę białka jajek.
Budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę i cukier puder mieszamy. Jogurt miksujemy z jajkami, a następnie dodajemy wymieszane mąki z budyniem. Miksujemy na gładką masę.
Blaszkę (moja ma wymiary ok 24x28cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy połowę ciasta brązowego, a na nie masę jogurtową. Wylewamy resztę brązowego ciasta i wyrównujemy. Na Pieczemy w temp 160 C około godziny. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
wygląda przepysznie, aż zgłodniałam!
właśnie kilkadziesiąt minut temu zrobiliśmy je z Mężem ;) czekamy aż ostygnie . jednak musieliśmy dłużej piec niż godzinę. po godzinie daliśmy na pieczenie tylko dolne. mamy nadzieję że się udało bo pachnie wyśmienicie a gdzie tam do ostygnięcia jeszcze . pozdrawiamy z pachnącej kuchni ;)
Mam nadzieje, że smakowało ;)