Na obecne upały taka potrawa świetnie sprawdzi się nawet na obiad. Faszerowane ogórki robi się szybko i nie trzeba wykorzystywać kuchenki 😉 Ogórki sprawdzą się również jako przystawka na imprezie czy grillu.
Składniki:
Przygotowanie
Ogórki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką usuwamy miąższ z nasionami. Paprykę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Ser feta rozgniatamy widelcem, mieszamy ze śmietaną, papryką, szczypiorkiem i przyprawiamy. Farsz nakładamy do łódeczek z ogórków.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…