Przepis na szybki, kryzysowy obiad, kiedy nie chce się iść do sklepu na zakupy, a coś zjeść trzeba 😉
Składniki:
- 2 pętka kiełbasy
- 2 cebule
- 250 g fasolki szparagowej (dałam mrożoną)
- 6-7 ziemniaków
- papryka czerwona
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka mąki
- sól, pieprz
- papryka wędzona, bazylia, tymianek
Przygotowanie
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ziemniaki obieramy, również kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Chwilę smażymy, następnie podlewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Jeśli mamy świeżą fasolkę, gotujemy ją osobno w osolonej wodzie. Mrożoną przelewamy na sitku ciepłą wodą. Kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodajemy fasolkę i paprykę pokrojoną w paski. Koncentrat mieszamy z mąką i pół szklanki wody. Wlewamy do warzyw i kiełbasy. Przyprawiamy i dusimy, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Zostaw odpowiedź