Przepis na szybki, kryzysowy obiad, kiedy nie chce się iść do sklepu na zakupy, a coś zjeść trzeba 😉
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ziemniaki obieramy, również kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Chwilę smażymy, następnie podlewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Jeśli mamy świeżą fasolkę, gotujemy ją osobno w osolonej wodzie. Mrożoną przelewamy na sitku ciepłą wodą. Kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodajemy fasolkę i paprykę pokrojoną w paski. Koncentrat mieszamy z mąką i pół szklanki wody. Wlewamy do warzyw i kiełbasy. Przyprawiamy i dusimy, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…