Jeśli lubicie ryby, to danie jest dla was idealne 😉 Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami.
Składniki:
- 250g ulubionego makaronu
- puszka tuńczyka w oleju
- cebula
- puszka pomidorów
- 200g żółtego sera
- 180 g jogurtu naturalnego
- jajko
- sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do cebuli dodajemy zmiksowane pomidory i chwilę dusimy. Jajko mieszamy z jogurtem naturalnym. Wszystkie składniki prócz sera żółtego mieszamy ze sobą, przyprawiamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku około 20 minut.
Zabrakło tylko informacji w jakiej temperaturze zapiekać 🙂
Może być 180 C. W zasadzie nie ma różnicy, zapiekamy w dowolnej temp do momentu, aż ser się roztopi.