Zupa, do której wykorzystujemy składniki, które są nam potrzebne do zrobienia gołąbków.
W smaku nawet trochę przypomina gołąbki z sosem pomidorowym 😉 Ogólnie polecam przepis, bo zupa jest smaczna. Mi wyszła dość gęsta, zwłaszcza na drugi dzień, ale taką lubimy. Jeśli chcecie rzadszą, wystarczy dolać więcej bulionu.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dorzucamy marchew startą na tarce o grubych oczkach i mięso mielone. Podsmażamy. Składniki z patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy posiatkowaną kapustę. Gotujemy do miękkości kapusty. Ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie. Kiedy kapusta będzie prawie gotowa, wlewamy passatę pomidorową i przyprawiamy. Można ewentualnie jeszcze dolać bulionu. Pod koniec gotowania dodajemy ryż.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…