Zupa, do której wykorzystujemy składniki, które są nam potrzebne do zrobienia gołąbków.
W smaku nawet trochę przypomina gołąbki z sosem pomidorowym 😉 Ogólnie polecam przepis, bo zupa jest smaczna. Mi wyszła dość gęsta, zwłaszcza na drugi dzień, ale taką lubimy. Jeśli chcecie rzadszą, wystarczy dolać więcej bulionu.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dorzucamy marchew startą na tarce o grubych oczkach i mięso mielone. Podsmażamy. Składniki z patelni przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy posiatkowaną kapustę. Gotujemy do miękkości kapusty. Ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie. Kiedy kapusta będzie prawie gotowa, wlewamy passatę pomidorową i przyprawiamy. Można ewentualnie jeszcze dolać bulionu. Pod koniec gotowania dodajemy ryż.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…