Pyszne kotleciki pieczone w piekarniku. O wiele lżejsze od tych tradycyjnych, a równie smaczne.
Składniki:
Przygotowanie
Surowy kalafior ścieramy na drobnej tarce. Bułki zalewamy mlekiem lub wodą, odstawiamy do namoczenia na około 5-10 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do większej miski wkładamy zmielone mięso, kalafior, żółtka, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy pianę z białek i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Z masy formujemy niewielkie kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok 45 min w temp 180 C.
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…