Przepis na filety rybne marynowane w zalewie pomidorowo-octowej. Potrawa najlepiej smakuje po kilku dniach.
Składniki:
Zalewa:
Przygotowanie
Filety rybne kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy przyprawami, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto. Odstawiamy. Cebulę kroimy na półplasterki i również podsmażamy. Wszystkie składniki zalewy łącznie z cebulą zagotowujemy i gotujemy przez około 5 minut. Filety przekładamy do salaterki i każdą warstwę polewamy zalewą. Ostudzoną potrawę wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 dni.
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…