Szybki i prosty przepis na smaczny obiad. Idealny po świątecznym obżarstwie – można też wykorzystać pozostałe wędliny.
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki, cebulę i wędliny kroimy w kostkę. Marchew w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy wędliny z cebulą i podsmażamy przez chwilę. Następnie dodajemy ziemniaki i marchew. Smażymy do miękkości, ja podlewam 1/3 szklanki wody, żeby mieć pewność, że nic się nie przypali. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i odcedzoną fasolę.
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie efektowny pomysł na obiad dla całej rodziny.…
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem to pyszne połączenie świeżych warzyw, kremowego sera, jajek…
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje każdemu i sprawdzi się dosłownie zawsze –…
Bakłażany faszerowane ryżem i mięsem to smaczne i sycące danie, które przygotujesz bez większego wysiłku.…
Puszyste, złociste i pełne aromatycznego farszu – bułeczki nadziane z patelni to przepis, który podbije…
Placuszki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Te delikatne i puszyste placuszki z borówkami…