Pyszna i tania zapiekanka, która przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią ryż.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy na sypko. Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plasterki. Kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy razem. Do sporej miski wsypujemy ryż, kiełbasę i pieczarkami, odsączoną kukurydzę, połowę startego sera żółtego, ketchup i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego sera. Wkładamy zapiekankę do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok 20 minut pod przykryciem, następnie dopiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia.
Surówka po kreolsku to idealny sposób, by w kilka minut ożywić każdy obiad. Świeże ogórki,…
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…