Pyszna i tania zapiekanka, która przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią ryż.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy na sypko. Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plasterki. Kiełbasę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy razem. Do sporej miski wsypujemy ryż, kiełbasę i pieczarkami, odsączoną kukurydzę, połowę startego sera żółtego, ketchup i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego sera. Wkładamy zapiekankę do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok 20 minut pod przykryciem, następnie dopiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia.
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…