Przepis na szybką i smaczną przystawkę na zimno – jajka w sosie z rzodkiewką i groszkiem.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy nadmiar wody i przekładamy do miseczki. Dodajemy groszek, majonez, śmietanę, jogurt, chrzan i przyprawy do smaku. Mieszamy dokładnie. Sos przekładamy do salaterki, na nim układamy jajka i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie efektowny pomysł na obiad dla całej rodziny.…
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem to pyszne połączenie świeżych warzyw, kremowego sera, jajek…
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje każdemu i sprawdzi się dosłownie zawsze –…
Bakłażany faszerowane ryżem i mięsem to smaczne i sycące danie, które przygotujesz bez większego wysiłku.…
Puszyste, złociste i pełne aromatycznego farszu – bułeczki nadziane z patelni to przepis, który podbije…
Placuszki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Te delikatne i puszyste placuszki z borówkami…