Przepis na szybkie i smaczne, bezmięsne danie na obiad. Z podanych składników wychodzą dwie naprawdę duże porcje, a każda ma tylko 359 kcal.
Składniki (2 porcje):
Przygotowanie
Marchewkę kroimy w plasterki, paprykę w paski, cebulę w piórka, cukinię w cząstki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę olej, wrzucamy marchew i cebulę i podsmażamy. Następnie na patelnię wrzucamy kaszę, cukinię i paprykę. Mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż kasza i warzywa będą miękkie. W razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec gotowania dodajemy groszek, curry, sól i pieprz.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…