Pyszne danie obiadowe, które można również wziąć do pracy czy szkoły, gdyż smakuje fantastycznie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg instrukcji na opakowaniu. Fasolkę gotujemy również osolonej wodzie do miękkości.
Słonecznik prażymy na suchej patelni. Jarmuż płuczemy i odrywamy twarde łodyżki. Wkładamy go do pojemnika rozdrabniacza. Dodajemy obrany czosnek, słonecznik, oliwę, po szczypcie soli i pieprzu. Wszystko miksujemy na papkę. Jeśli pesto wyszło zbyt gęste można dodać więcej oliwy lub trochę zimnej wody.
Makaron i fasolkę przekładamy do jednego naczynia, dodajemy pesto i przekrojone na pół pomidory. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie i fasolce.
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…