Pyszne danie obiadowe, które można również wziąć do pracy czy szkoły, gdyż smakuje fantastycznie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg instrukcji na opakowaniu. Fasolkę gotujemy również osolonej wodzie do miękkości.
Słonecznik prażymy na suchej patelni. Jarmuż płuczemy i odrywamy twarde łodyżki. Wkładamy go do pojemnika rozdrabniacza. Dodajemy obrany czosnek, słonecznik, oliwę, po szczypcie soli i pieprzu. Wszystko miksujemy na papkę. Jeśli pesto wyszło zbyt gęste można dodać więcej oliwy lub trochę zimnej wody.
Makaron i fasolkę przekładamy do jednego naczynia, dodajemy pesto i przekrojone na pół pomidory. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie i fasolce.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…