Sałatka meksykańska

Przepis na pikantną sałatkę z ryżem i kurczakiem.

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
  • torebka ryżu parboiled
  • mała czerwona papryka
  • puszka ananasów
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy na oleju na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski, ananasa w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy (ja dodałam sporą ilość ostrej papryki), mieszamy dokładnie. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.

salatka_meksykanska

Print Friendly, PDF & Email