Przepis na wytrawne naleśniki z kaszą gryczaną, białym serem i rukolą. Świetna przekąska na zimno, idealna na imprezę albo lunch do pracy.
Składniki:
Na naleśniki:
Na farsz:
Przygotowanie
Składniki na naleśniki ubijamy i odstawiamy na ok 20 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki.Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i studzimy. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę gryczaną, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt i przyprawy. Mieszamy dokładnie.
Na naleśnikach układamy rukolę, rozsmarowujemy łyżkę farszu i zwijamy ruloniki.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…