Kurczak w sosie koperkowym
Kurczak w sosie koperkowym to szybki, tani i pyszny przepis na obiad. Piersi z kurczaka wyśmienicie komponują się z delikatnym i aksamitnym sosem śmietanowo-koperkowym.
Kurczaka w sosie koperkowym podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.
Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju z obu stron, następnie dodajemy posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebula i czosnek się zeszklą, dodajemy śmietanę i wodę. Całość dusimy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy i posiekany koperek. Gotowe.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie- polecam! Może być indyk zamiast kurczaka