Kurczak w sosie koperkowym
Kurczak w sosie koperkowym to szybki, tani i pyszny przepis na obiad. Piersi z kurczaka wyśmienicie komponują się z delikatnym i aksamitnym sosem śmietanowo-koperkowym.
Kurczaka w sosie koperkowym podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.
Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące. Smażymy je chwilkę na oleju z obu stron, następnie dodajemy posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebula i czosnek się zeszklą, dodajemy śmietanę i wodę. Całość dusimy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy i posiekany koperek. Gotowe.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie- polecam! Może być indyk zamiast kurczaka