Wszystkie Przepisy

Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami

Przepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom.

Składniki:

  • 6 bułek
  • 200 g mięsa mielonego
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • cebula
  • 200 g pieczarek
  • sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy
  • 150 g sera żółtego

Przygotowanie

Ścinam wierzchy bułek i wydrążamy miąższ. Odpadki można wysuszyć i zmielić na bułkę tartą. Posiekaną cebulę podsmażamy z mięsem mielonym i pieczarkami pokrojonymi w kostkę. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Farsz nakładamy do bułek. Bułki ustawiamy na blaszce i posypujemy startym serem żółtym. Całość zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.

Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Milena

Dzień dobry, nazywam się Milena Kierzkowska i prowadzę ten blog kulinarny od 2011 roku. Preferuję prostą, domową kuchnię i staram się, aby moje przepisy nie były zbyt skomplikowane i mógł je wykonać każdy, nawet nie mający pojęcia o gotowaniu.

View Comments

  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego to zdecydowanie za mało. 2 łyżeczki znikają wśród pozostałych składników i farsz wychodzi dość suchy. Z 5-8 dużych łyżek (na oko: tak by było widać przecier wśród farszu ale bez przesady by farszu nie utopić)

    • Jak dla mnie tyle przecieru pomidorowego to zdecydowanie za dużo, gdyż całkowicie zdominuje smak farszu. Ale co kto lubi ;)

Share
Published by
Milena

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

2 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago