Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami

Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami

Przepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom.

Składniki:

  • 6 bułek
  • 200 g mięsa mielonego
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • cebula
  • 200 g pieczarek
  • sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy
  • 150 g sera żółtego

Przygotowanie

Ścinam wierzchy bułek i wydrążamy miąższ. Odpadki można wysuszyć i zmielić na bułkę tartą. Posiekaną cebulę podsmażamy z mięsem mielonym i pieczarkami pokrojonymi w kostkę. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Farsz nakładamy do bułek. Bułki ustawiamy na blaszce i posypujemy startym serem żółtym. Całość zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.

Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Print Friendly, PDF & Email