Leczo z fasolki szparagowej

Pyszna i prosta potrawa z fasolką szparagową, kiełbasą i cebulą.

Składniki:

  • 250 g cienkiej kiełbasy
  • 2 cebule
  • ok 400 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • pieprz, sól, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra

Przygotowanie
Cebule kroimy w piórka, kiełbasę w kostkę. Kiełbasę i cebulę podsmażamy na patelni. Fasolce, jeśli jest świeża, odcinamy ogonki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Mrożonkę od razu wsypujemy na patelnię z kiełbasą i cebulą i dusimy. Przecier i ketchup rozrabiamy z ¼ szklanki przegotowanej wody i wlewamy na patelnię, kiedy fasolka będzie miękka. Przyprawiamy i dusimy jeszcze ok 5 minut.

leczo_fasolka

Print Friendly, PDF & Email