Mało skomplikowana sałatka na szybką kolację.
Składniki:
- szklanka makaronu muszelki
- 200 g szynki
- 2 kiszone ogórki
- cebula
- czerwona papryka
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżka keczupu
- łyżka musztardy
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Do makaronu dodajemy pokrojone w kostkę pozostałe składniki, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki na sos razem mieszamy, również doprawiamy do smaku. Polewamy nim sałatkę. Posypujemy posiekaną natką i jeszcze raz sałatkę mieszamy.
Dodaj koniecznie przepis do akcji konkursowej: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka.
Makaron w sałatce to jest to, co lubię najbardziej:)
dziwnie smakuje sos… moze cos innego bylo by lepszego.