chlebki jajeczne
Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i surówek. Jeden chlebek ma około 45 kcal.
Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy proszek do pieczenia i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy serek, sól i ewentualnie czosnek w proszku. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Do białek wlewamy masę z żółtek i serka. Delikatnie mieszamy.
Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łyżką delikatnie układamy w odstępach okrągłe placki. Chlebki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i podajemy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
jakie fajne! wyglądają bardzo puszyście :)
http://www.zielonakuchnia.blogspot.com
Zdecydowanie wypróbuję! :) Zastanawiam się tylko czy przygotowane wieczorem, rano byłyby nadal dobre?
Tak, będą dobre, bo i tak jemy je na zimno ;)