chlebki jajeczne
Chlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami, czy jako dodatek do sałatek i surówek. Jeden chlebek ma około 45 kcal.
Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy proszek do pieczenia i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy serek, sól i ewentualnie czosnek w proszku. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Do białek wlewamy masę z żółtek i serka. Delikatnie mieszamy.
Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łyżką delikatnie układamy w odstępach okrągłe placki. Chlebki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i podajemy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
jakie fajne! wyglądają bardzo puszyście :)
http://www.zielonakuchnia.blogspot.com
Zdecydowanie wypróbuję! :) Zastanawiam się tylko czy przygotowane wieczorem, rano byłyby nadal dobre?
Tak, będą dobre, bo i tak jemy je na zimno ;)