Zupa krem z pieczarek i ziemniaków
Zupa krem z pieczarek i ziemniaków to pomysł na błyskawiczny obiad. Zupa jest pyszna i pożywna. Dla wzbogacenia smaku można ją posypać natką pietruszki.
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy około 0,5 litra wody, solimy i gotujemy do miękkości. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle. Pieczarki przekładamy do ziemniaków i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Zupę miksujemy blenderem (ja dodatkowo przecieram jeszcze przez sito). Doprawiamy ewentualnie do smaku, dodajemy śmietanę i podajemy na ciepło z grzankami.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…