Sałatka porowa z jajkami
Sałatka porowa z jajkami nie wymaga wielu składników, a jest zaskakująco pyszna. Idealnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs, albo samodzielny posiłek. Sprawdzi się również na świątecznym stole!
Por kroimy w półplasterki, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dokładnie odsączamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, jabłko kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy sok z cytryny, majonez i przyprawy. Sałatkę mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek, które od lat pojawiają się na…
Łaciatek z makiem to ciasto, które przyciąga wzrok już po pierwszym krojeniu. Jasna masa jogurtowa…
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana dobrze znanej klasyki. Dodatek buraków sprawia, że…
Śledzie w wersji sałatkowej to jeden z najprostszych sposobów na podanie tej ryby w nieco…
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które najlepiej smakują wtedy, gdy mają chwilę…
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić jakość gotowania — wpływa na smak potraw, ich teksturę…