Śledzie w sosie tatarskim
Śledzie w sosie tatarskim z jajkami to pyszna przystawka, która idealnie nadaje się na Święta czy inne uroczyste okazje.
Sos tatarski:
Śledzie moczymy w mleku przez około 12 godzin. Następnie osuszamy i kroimy w paski o szerokości około 5 cm.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka, ogórki, cebulę i grzyby kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Składniki przekładamy do jednej miski.
Majonez, śmietanę, musztardę, sok z cytryny, cukier i przyprawy mieszamy ze sobą. Sos dodajemy do reszty składników i dokładnie wszystko mieszamy.
Filety śledziowe wykładamy na talerz lub do salaterki, a na nie nakładamy sos tatarski.
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
Delikatny biszkopt z makiem, lekko kwaskowe wiśnie w galaretce i puszysty krem śmietankowy – to…
Pstrąg zapiekany z warzywami to prosty i pyszny pomysł na lekki obiad prosto z piekarnika.…
Domowa sałatka śledziowa po chłopsku to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Połączenie śledzia, ziemniaków,…
Surówka po kreolsku to idealny sposób, by w kilka minut ożywić każdy obiad. Świeże ogórki,…
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…