Gulasz z karkówki z warzywami
Gulasz z karkówki z warzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną.
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy jeszcze przez chwilę. Mięso zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem. Po około 20 minutach dodajemy marchew pokrojoną w paski, po kolejnych 5-7 minutach paprykę również pokrojoną w paski. Całość dusimy jeszcze 5 minut. Następnie passatę pomidorową mieszamy z ketchupem, sosem sojowym, octem, cukrem i mąką kukurydzianą. Sos wlewamy do mięsa i warzyw. Dodajemy fasolkę i przyprawy. Całość dusimy do miękkości wszystkich warzyw i mięsa.
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie efektowny pomysł na obiad dla całej rodziny.…
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem to pyszne połączenie świeżych warzyw, kremowego sera, jajek…
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje każdemu i sprawdzi się dosłownie zawsze –…
Bakłażany faszerowane ryżem i mięsem to smaczne i sycące danie, które przygotujesz bez większego wysiłku.…
Puszyste, złociste i pełne aromatycznego farszu – bułeczki nadziane z patelni to przepis, który podbije…