Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i ogórkiem

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej to wyśmienity dodatek do obiadu, mięs na zimno czy na grilla. Surówka jest pyszna, chrupiąca i zdrowa, zasmakuje każdemu.

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
  • 3 ogórki konserwowe
  • średnia marchew
  • mała cebula
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżka majonezu
  • łyżka zalewy z ogórków
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy cukier, majonez, zalewę z ogórków konserwowych. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na pół godziny.

Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej
Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Surówka z kapusty pekińskiej
Autor przepisu
Opublikowano
Czas przygotowania
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: