Masło bananowe
Pyszne i lekkie masło bananowe, które można zrobić w 5 minut. Masłem smarujemy naleśniki, gofry czy pieczywo. Jest idealne jako urozmaicenie śniadania na słodko.
Banany obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Do bananów dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Masło przekładamy do słoiczka i odstawiamy do lodówki. Można je przechowywać w lodówce 2-3 dni.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…