Zdrowa sałatka z zupek chińskich
Zupki chińskie można jednak zastąpić makaronem noodle wykonanym z mąki pszennej, który można kupić w każdym większych sklepie, najczęściej na dziale z kuchnią azjatycką i naturalną przyprawą, którą wykonamy w domu. Bez żadnych tłuszczy utwardzonych, glutaminianu sodu, z ilością soli i cukru, którą sami będziemy kontrolować.
Makaron można również przygotować bez dodatku przypraw, sałatka też będzie smaczna, tylko straci tę lekko azjatycką nutę.
Sałatka z makaronem noodle, kapustą pekińską i szynką jest bardzo smaczna, sycąca i świetnie sprawdzi się na imprezie, grillu czy jako lunch do pracy.
Przyprawa do makaronu:
Składniki na przyprawę mieszamy ze sobą. Makaron noodle kruszymy, zalewamy gorącą wodą i dodajemy przyprawę. Pozostawiamy go w wodzie na około 10 minut, aż lekko zmięknie. Następnie makaron odsączamy na sicie.
Szynkę, paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, sól i pieprz. Sałatkę odstawiamy do lodówki na godzinę.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…