Surówka z pomidorów i ogórków do obiadu
Surówka z pomidorów i ogórków konserwowych jest idealnym dodatkiem do obiadu, pieczonego mięsa czy burgerów. Robi się ją błyskawicznie i nie wymaga wiele pracy. To klasyczne połączenie pomidorów, ogórków i cebuli zasmakuje każdemu. Zimą do surówki używam ogórków konserwowych, gdyż ciężko znaleźć świeże, które byłyby smaczne, ale latem śmiało można użyć pysznych ogórków gruntowych.
Cebulę, ogórki i pomidory kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do jednej miski, dodajemy oliwę, cukier, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie. Surówkę odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
właśnie zrobiłam,smaczne :)