Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis
Leczo z cukinią i pieczarkami jest pyszną propozycją na sycący, aromatyczny i pełen warzyw obiad, który zasmakuje całej rodzinie. Bardzo lubię to szybkie i mało skomplikowane danie jednogarnkowe, dlatego można je spotkać na moim blogu w wielu wersjach. Tym razem do standardowych składników takich jak papryka cukinia, i kiełbasa dodałam pieczarki, które zostały podsmażone na smalcu.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy, przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec, wrzucamy cebulę, kiełbasę i pieczarki. Całość podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie cukinię kroimy w kostkę, a paprykę w paski. Jeśli nasza cukinia nie jest już młoda, najlepiej najpierw obrać ją ze skórki i wydrążyć nasiona. Podsmażone składniki przekładamy do garnka, wrzucamy również paprykę i cukinię. Całość zalewamy passatą pomidorową. Leczo dusimy na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy zioła i przyprawy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…