Błyskawiczna sałatka ryżowa z ananasem
Sałatka ryżowa z ananasem, kukurydzą i marynowanymi cebulkami jest szybka i prosta do zrobienia. Świetnie nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy, a także jako lunch do pracy, gdyż jest bardzo sycąca i pyszna. Można ją przygotować dzień przed podaniem, z czasem jest nawet lepsza. Lubię przygotowywać takie błyskawiczne sałatki, gdyż wystarczy poświęcić około pół godziny na ich przygotowanie, a mam śniadanie czy kolację na 2-3 dni.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, uważając aby się nie rozgotował. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę, ananasa i cebulki odsączamy z zalewy. Ja składniki po odsączeniu kładę w miseczkach wyłożonych ręcznikiem papierowym, aby wchłonął on nadmiar płynu. Ananasa i ser żółty kroimy w kostkę. Cebulki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy majonez i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Sałatkę przed podaniem odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…