Bułki zapiekane w piekarniku
Bułki zapiekane w piekarniku to pyszny pomysł na śniadanie, kolację czy domową imprezę. Smakują wyśmienicie, choć do ich przygotowania wykorzystujemy tylko kilka podstawowych produktów. Są świetnym sposobem na wykorzystanie nieco czerstwego pieczywa. Można również dowolnie zmieniać dodatki, w zależności od tego, co lubicie i co akurat macie w lodówce. Takie danie jest świetnym sposobem na sprzątnięcie lodówki z resztek produktów, z których nie wiadomo co przygotować.
Bułki najlepiej smakują na świeżo, wyjęte prosto z piekarnika. Można je przygotować w niecałe pół godziny. Jeśli jednak nie macie tyle czasu na przygotowania, można je zrobić dzień wcześniej, włożyć do lodówki, a w momencie podania tylko zapiec w piekarniku. Bułki można podać polane ketchupem, majonezem, musztardą czy sosem czosnkowym.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Podsmażamy na łyżeczce oleju na złoty kolor. Pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka. Szczypior drobno siekamy.
Bułki przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy szynkę, pomidora, cebulę i pieczarki. Nakrywamy ją plastrem sera żółtego, posypujemy szczypiorem i przyprawami.
Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez około 10 minut. Podajemy od razu po upieczeniu.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…