Bułki zapiekane w piekarniku
Bułki zapiekane w piekarniku to pyszny pomysł na śniadanie, kolację czy domową imprezę. Smakują wyśmienicie, choć do ich przygotowania wykorzystujemy tylko kilka podstawowych produktów. Są świetnym sposobem na wykorzystanie nieco czerstwego pieczywa. Można również dowolnie zmieniać dodatki, w zależności od tego, co lubicie i co akurat macie w lodówce. Takie danie jest świetnym sposobem na sprzątnięcie lodówki z resztek produktów, z których nie wiadomo co przygotować.
Bułki najlepiej smakują na świeżo, wyjęte prosto z piekarnika. Można je przygotować w niecałe pół godziny. Jeśli jednak nie macie tyle czasu na przygotowania, można je zrobić dzień wcześniej, włożyć do lodówki, a w momencie podania tylko zapiec w piekarniku. Bułki można podać polane ketchupem, majonezem, musztardą czy sosem czosnkowym.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Podsmażamy na łyżeczce oleju na złoty kolor. Pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka. Szczypior drobno siekamy.
Bułki przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy szynkę, pomidora, cebulę i pieczarki. Nakrywamy ją plastrem sera żółtego, posypujemy szczypiorem i przyprawami.
Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez około 10 minut. Podajemy od razu po upieczeniu.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…