Sałatka Paradna z selerem naciowym i szynką
Sałatka Paradna z selerem naciowym i szynką jest pyszna, lekka i kolorowa. Zawsze szybko znika ze stołu, gdyż zachęca zarówno swoim wyglądem, jak i smakiem. Świetnie sprawdzi się na każdej imprezie, grillu czy po prostu na kolację czy lunch w pracy. Można ją podać bez żadnych dodatków, albo z pieczywem, zawiniętą w tortillę czy na sałacie.
Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić składniki, wymieszać je ze sobą, doprawić i gotowe! Całość zajmie około 20 minut. Sałatkę można przechowywać przez kilka dni w lodówce, dlatego jeśli planujecie przygotować ją na jakąś okazję, można zrobić to dzień wcześniej.
Łodygi selera dokładnie myjemy i osuszamy. Każdej łodydze odcinamy zasuszoną końcówkę, oraz szeroką, jasną część z drugiego końca, która jest łykowata. Resztę selera kroimy w dość cienkie plasterki. Szynkę obieramy ze skóry, kroimy ją najpierw w plastry, a następnie na paski. Kukurydzę, ananasa i paprykę marynowaną odsączamy dokładnie z zalewy na ręczniku papierowym. Ananasa kroimy w kostkę, paprykę w paski.
Wszystkie składniki, czyli szynkę, selera naciowego, kukurydzę, ananasa i paprykę konserwową przekładamy do jednej dużej miski. Dodajemy majonez, przyprawę suszone pomidory i pieprz. Całość mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki do schłodzenia.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…