Sałatka z selerem naciowym i kukurydzą jest prosta i szybka do zrobienia. Świetnie sprawdzi się na imprezie czy jako lunch do pracy. Jeśli lubicie selera naciowego, z pewnością wam zasmakuje. A tym, którzy za nim nie przepadają, polecam wypróbować przepis, może przekonacie się do tego warzywa, gdyż smak selera nie jest dominujący, a w połączeniu z innymi składnikami tworzy bardzo smaczną kompozycję.
Składniki na sałatkę z selerem naciowym i kukurydzą:
- 4 gałązki selera naciowego
- 5 jajek
- 300 g szynki (może być konserwowa, pieczona czy gotowana – którą najbardziej lubicie albo macie akurat pod ręką)
- puszka kukurydzy
- 4 ogórki konserwowe
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. W kostkę kroimy również selera naciowego, szynkę i ogórki konserwowe. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie ze sobą. Sałatkę odkładamy do lodówki na godzinę.
Zostaw odpowiedź