Pierogi z mięsem i pieczarkami – pyszne!

10 lat ago

Przepis na pyszne, mięciutkie pierogi z farszem z mięsa mielonego i pieczarek. Dawno takich dobrych nie jadłam. Często mogłabym takie…

Zapiekanka z makaronu z zupek chińskich

10 lat ago

Kiedyś robiłam sałatkę z zupek chińskich, teraz przyszedł czas na zapiekankę. Zapewne niektórzy skrzywią się na samą myśl, że można…

Ajapsandali (201 kcal)

10 lat ago

Ajapsandali to gruzińska potrawa warzywna. Są różne jej warianty, ale zawsze opiera się na bakłażanie (można dodać do niej jeszcze…

Mięciutkie kluseczki z białym serem

10 lat ago

Przepis na pyszne, mięciutkie i delikatne kluseczki na słodko. Podałam je posypane cukrem i oblane roztopionym masłem. Niezbyt dietetyczne, ale…

Biała kiełbasa z chrzanem i żurawiną

10 lat ago

Święta już się skończyły, ale na pewno jeszcze dużo jedzenia, z którym nie wiadomo co zrobić, zostało. To moja propozycja…

Jajka faszerowane łososiem

10 lat ago

Wielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek ;) Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. (więcej…)

Sałatka z szynką i tuńczykiem

10 lat ago

Dotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna.…

Najprostszy domowy barszcz biały

10 lat ago

Wielkanoc nie może obyć się bez barszczu białego czy żurku. Dla zabieganych proponuję prosty przepis na naturalny, domowy barszcz biały…

Ćwikła z jabłkiem

10 lat ago

Bardzo lubię buraczki z chrzanem jako dodatek do obiadu czy wędlin. Tym razem smak tradycyjnej ćwikły wzbogaciłam winno-słodkim smakiem jabłek.…

Babka zebra

10 lat ago

Na Wielkanoc nie może zabraknąć babki ;) Tym razem proponuję nieco lżejszą od tradycyjnej wersję babki na wodzie mineralnej. (więcej…)