Przepis nadesłany przez Mniam na wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami. (więcej…)
Babka jest pyszna, nie wymaga wielu składników i jest łatwa w przygotowaniu – jednym słowem ciasto idealne. Babka jest puszysta…
Przepis na pyszną zupę cebulowo-porową z czosnkowym aromatem. Przy okazji miałam przyjemność testować kolejną oliwę od TunisPolu – tym razem…
Przepis na pomidorowe śledzie na słodko z rodzynkami. Mogą stanowić pyszną ciekawostkę na świątecznym stole. Ja lubię śledzie w każdej…
Rzadko gotuję gulasz wołowy ze względu na czas jaki trzeba jemu poświęcić. Mięso, aby było miękkie musi się dusić ok…
Przepis na skrzydełka z kurczaka w zalewie octowej. Do tej pory w taki sposób przygotowywałam rybę, ale pomyślałam sobie, że…
Przepis na warzywną zupę z soczewicą. Jest aromatyczna i rozgrzewająca, a jednocześnie lekka – bez śmietany, mąki czy mięsa. Można…
Carpaccio to danie kuchni włoskiej, które przygotowuje się z surowego mięsa. Danie pierwszy raz podano w Wenecji w 1950 roku hrabinie Amalii Nani Mocenigo, kiedy ta…
Danie zrobiłam na szybko ze składników, które akurat miałam pod ręką i wyszło bardzo smaczne. Takie potrawy mogłabym jeść codziennie.…
Przepis na pyszne śniadanie albo przekąskę czy deser. Ostatnio zagustowałam w koktajlach z płatkami owsianymi, choć za zwykłą owsianką nie…