Ryba z warzywami pieczona w papilotach
Ryba z warzywami pieczona w papilotach to zdrowe, pyszne i lekkie danie w sam raz na błyskawiczny obiad. Danie jest nieskomplikowane do zrobienia, a jego przygotowanie zajmie niecałe 10 minut. Potem wystarczy tylko rybę i warzywa upiec w piekarniku zawinięte w paczki z papieru do pieczenia. Zadziwiające, że takie banalnie proste danie, może być takie smaczne. Jedna tak przygotowana paczka ma tylko około 164 kcal. Rybę podałam z pieczonymi ziemniakami.
Filety rybne jeśli są mrożone, najpierw całkowicie odmrażamy na ręczniku papierowym, który pochłonie nadmiar wody. Następnie spryskujemy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplastry, paprykę w paski. Przygotowujemy cztery kwadratowe kawałki papieru do pieczenia. Na środku każdego z nich układamy filet z ryby, trochę cukinii, papryki i kilka pomidorków. Całość posypujemy tymiankiem. Papier do pieczenia zawijamy „w cukierki” i takie paczuszki przekładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez 20 minut. Następnie cukierki rozchylamy i dopiekamy jeszcze około 10 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…