Ryba z warzywami pieczona w papilotach
Ryba z warzywami pieczona w papilotach to zdrowe, pyszne i lekkie danie w sam raz na błyskawiczny obiad. Danie jest nieskomplikowane do zrobienia, a jego przygotowanie zajmie niecałe 10 minut. Potem wystarczy tylko rybę i warzywa upiec w piekarniku zawinięte w paczki z papieru do pieczenia. Zadziwiające, że takie banalnie proste danie, może być takie smaczne. Jedna tak przygotowana paczka ma tylko około 164 kcal. Rybę podałam z pieczonymi ziemniakami.
Filety rybne jeśli są mrożone, najpierw całkowicie odmrażamy na ręczniku papierowym, który pochłonie nadmiar wody. Następnie spryskujemy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplastry, paprykę w paski. Przygotowujemy cztery kwadratowe kawałki papieru do pieczenia. Na środku każdego z nich układamy filet z ryby, trochę cukinii, papryki i kilka pomidorków. Całość posypujemy tymiankiem. Papier do pieczenia zawijamy „w cukierki” i takie paczuszki przekładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez 20 minut. Następnie cukierki rozchylamy i dopiekamy jeszcze około 10 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…