Ryba z warzywami

Dla wielbicieli ryb, którzy lubią eksperymentować w kuchni, potrawa w sam raz 😉

Składniki:

  • filet z ryby
  • 5 ziemniaków
  • 2 cebule
  • papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • szklanka bulionu warzywnego
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz
  • zioła prowansalskie
  • majeranek
  • ostra papryka

Przygotowanie
Cebulę, ziemniaki i pomidory obieramy. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy chwilę z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Smażymy aż warzywa zmiękną. Dodajemy bulion, dusimy 7-10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory pokrojone w drobną kostkę, przecier pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i dalej dusimy. W międzyczasie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, kroimy w niewielkie kawałki. Na wierzchu w garnku układamy kawałki ryby i dusimy jeszcze 5 minut.

Print Friendly, PDF & Email